torsdag den 8. september 2011

En workshop med grønne drinks.

Så er vi i gang! To klubber er i første omgang med i projektet. Hver klub har nedsat en "kost"gruppe og med dem har vi talt om værdisæt, holdninger til sunde og usunde fødevarer, tilvalg, fravalg og valgmuligheder samt ideer og problemstillinger.

Vi startede workshoppen ud med at serverer en grøn drink - en frisk juice af æble, vindruer og spinat. Den har en flot grøn farve og hertil serverede vi lidt tørrede frugt og nødder til. Her er opskriften.

Powerdrik
Til 10-12 pers
1 pose frisk spinat (250 g)
1, 5 kg æbler
1 kg vindruer

Det kører igennem en juicer og ud kommer en flot grøn saft, som med fordel kan bruge et skævt citronsaft for at vedblive grøn.
Juicen var en stor succes og med dette vitaminboost i maverne, var der et godt offset for at tale om retningslinjer for en kostpolitik.

Workshoppen var opsat i fire elementer:
1. Samlet diskussion som omhandlede om klubben skal tilbyde eller at børnene må medbringe fødevarer af ulødig karakter. Emnerne omhandlede slik, sodavand, chips og fastfood.
2. En gruppeopgave, som handlede om at prioritere tre målsætninger for de mellemmåltider som tilbydes.
3. Samlet diskussion om at sætte ord på "hvad er et mellemmåltids vigtigste opgave"
4.Ídeforum

Samlet for begge klubber var at interessen var stor.
Medarbejderne i klubberne synes det er et spændende projekt og udgangspunkt for alle var at de ønskede inspiration og alternativer til de mellemmåltider som de udbød på nuværende tidspunkt.
Mange mente at det er vigtigt at børnene bliver inddraget i vidt mulig udstrækning.
Der var også ønske om at kunne tilbyde de unge som kommer i aftenklub et måltid, som kunne ersatte den fastfood, som de ellers spiser som aftensmad.
Til gengæld var der stor forskel på om det var vigtigt at mellemmåltiderne skulle være fedtfattige, sukkerfri, indeholde grøntsager/frugt/kød mv. Tilgengæld var alle enige om at det var en god ide at fuldkornmel og produkter blev indført i stedet for konventionelle hvedemelstyper af brød, pasta, ris mv.
Nogle synes at mellemmåltiderne skulle være nemme og hurtige at tilberede, mens andre synes at de godt måtte være udfordrende at tilberede.

Nu er vores to dygtige praktikanter Anja og Lisa sat på en opgave, som er at udvikle, planlægge og formidle de nye mellemmåltider som opfylder alle ønskerne. Så følg med, så vil der komme inspiration og opskrifter her på bloggen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar