mandag den 19. september 2011

Knækbrød hitter i klubberne.

Alle klubberne i projektet vil gerne indfører mere fuldkorn og fuldkorn i stedet for raffinerede kornprodukter. Det er der god mening i, for fuldkorn mætter bedre, giver lavere stigninger i blodglucose og er mere end bare kostfibre. Hvad vil det så sige? Jo fuldkorn er hele kornet, dvs. med kostfibre, stivelse, vitaminer og mineraler. Det er en realistisk målsætning at indfører mere fuldkorn og udskifte raffinerede kornprodukter med fuldkorns produkter.

Knækbrød er trendy spise. I mange dagligvarebutikker kan man købe dyre delicatesseknækbrød. De indeholder fuldkorn og en masse sunde frø og kerner.
Dette er en nem opskrift på knækbrød til 50 pers.

KNÆKBRØD
3 dl havregryn
3 dl sesamfrø
3 dl hørfrø
3 dl solsikkefrø
3 dl græskarkerner
9 dl hvedemel
3 dl rugmel eller grahamsmel
3 tsk bagepulver
4½ tsk salt
3 dl smagsneutral olie
6 dl vand

Rør det hele sammen til en klistret lind masse. (som tyk havregrød) Del dejen i 6 portioner og rul ud mellem to stykker bagepapir (det er ikke så besværligt som det lyder) Tag øverste bagepapir af og læg dejen på bageplade. Skær forsigtig dejen i knækbrødsstykker med en sløv kniv. Bag ved 180 gr varmluft (200gr alm) i ca 20-25 min. Hold øje de sidste fem, for pludselig tager de meget farve. De skal være gyldne. De køler på en rist.

De kan spises som kiks eller med pålæg.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar