Med Skt. Hans bålet klar i erindring, kommer her et indlæg om bålmad om børn.
I forbindelse med projektet og den praktisk arbejdspakke, som handler om at tilbyde børn og unge sunde mellemmåltider er det stående spørgsmål : Hvad kan vi lave?
Der er jo mange muligheder, men denne ide kommer fra Københavns Madhus som står for bespisning af 450 institutioner i København. De har erfaringer med at inddragelse af børnene i madlavningen, giver børn som har lyst til at smage på nye madvarer og retter og som spiser mere. De kalder det et led i "maddannelsen" som må være et begreb som hører til under en kategori vi kan kalde madkultur. Under samme kategori fortæller de brændende om "madmod" og "madglæde", og så vi er altså langt fra den før-nævnte bespisning.
At madlavning er en pædagogisk opgave rækker udover vuggestuer og børnehaver og jeg synes bestemt at vi i dette projekt kan lade os inspirerer.
Lad os lave mad på bål og lad børn og unge deltage i madlavningen. Mon ikke mange klubber har bålplads?
Bliv selv inspireret på
http://www.kbhmadhus.dk/servicenavigation/om-os/nyheder/nyhedsarkiv/2011/juni/baalmad-for-boern
Ingen kommentarer:
Send en kommentar