fredag den 14. oktober 2011

Der sker en masse!

Der er sket en hel masse i klubberne i de forløbne uger.
Der er blevet juiced og bagt knækbrød og meget andet.
I en af klubberne er der sat timer af til en madmor, som sørger for sunde variende mellemmåltider. Hun laver alt fra supper til småretter og har endda indført madordning til pædagogerne også. Børnene er vilde med det, selvom der også indimellem er et par stykker  (ud af 50-80 børn) synes juicen smager for meget af grape eller brødet burde være hvidt.
I alle klubberne er man enige om at det ikke er børnenes smagspræferencer som er et "issue", det er pædagogernes ressourcer - altså helt lav praktisk; hvor mange hænder der er på arbejde den dag. En pædagog fortalte at " vi var tre medarbejdere til 70 børn, så den dag blev det til 3 mariekiks og et æble".

Så selvom at ressourcer er en forsætning, bliver der alle steder lavet måltider med flere grøntsager og mere fuldkorn. I en af aftenklubberne tilbydes nu ugentligt et aftenmåltid, og det har betydet at der melder sig flere børn ind i aftenklub, fordi de gerne vil være med til at spise og hygge sig omkring måltidet. Her vil børnene gerne have "rigtig mad" altså noget som er velkendt, og menuen står på spagetti med kødsovs og karryboller. Pædagogerne her vil rigtig gerne have inspiration til at skjule grøntsagerne.
Andre vil gerne have inspiration vha. opskrifter, et bagekursus og hjælp til indkøb.

En af de vigtigste pointer jeg har hørt er "at vi kan ikke være bekendt at prioritere måltidet så lavt, når det er det første børnene spørger os om dagligt, er hvad er der til "frugt", for det er åbenbart vigtigt for dem."

Ingen kommentarer:

Send en kommentar